Odense Eventyr-talent vinder DM i Hulspil.

Sidste år var Peter Launer Bæk med til at vinde Sportsjournalisternes Golf Klubs Juniorholdturnering sammen med Frederik Emil Hansen og Frederik Frederiksen. I søndags snuppede Bæk så endnu en betydningsfuld skalp, da han sikrede sig DM-titlen i Hulspil 2013 ved at besejre Oliver Ytte Andersen fra Frederikssund.

Der venter nogle spændende uger for det unge Odense Eventyr-talent. Traditionen tro skal vinderne af Juniorholdturneringen en tur til Storbritannien for at overvære The Open, som i år spilles på Muirfield uden for Edinburgh. Og inden da håber Peter Launer Bæk på at blive udtaget til det danske hold, som skal forsøge at vinde EM på hjemmebane i Silkeborg i dagene 9.-13. juli. 

Her er DGU's pressemeddelelse efter DM i Hulspil:

Der var lagt i golfovnen til en spændende afslutning til DM i Hulspil. Et imponerende felt med blandet vind og vejr satte sit præg på turneringen, som i weekenden blev afviklet i Varde Golfklub. Hos herrerne skulle landsholdsprofilen Peter Launer Bæk fra Odense Eventyr op imod Oliver Ytte Andersen fra Frederikssund og hos damerne skulle vinderen findes mellem Henriette Nielsen fra Sorø og Christine Holm Skylvad fra Sønderjylland.

Hos herrerne var der dagens finale ekstra spændende for Peter Launer Bæk, som med sejren kunne vinde sin første "rigtige" individuelle golfsejr.

- Dagen i dag startede meget jævnbyrdigt for mig og Oliver. Vi var lige efter de første otte huller. Men jeg var god til at straffe hans fejl og spille mit spil, da jeg kom foran. Både mit lange og korte spil fungerede godt i dag og da vi nåede hul ti havde jeg troet på det. En ting var mit eget spil. En anden vigtig faktor var banen. Her er jeg nødt til at rose Varde Golfklub. Super flotte fairways og imponerende hurtige greens gjorde DM i Hulspil til en fed oplevelse, fortæller en glad Peter Launer Bæk.

Peter Launer Bæk bliver ofte omtalt som den evige toer. Han håber, at sejren kan betyde en forskel i forhold til en plads på det EM-hold som skal spille på hjemmebane i juli.

- Nu må vi se. Jeg er ikke så god til at træde frem og rose mig selv. Men mon ikke et DM taler sit klare sprog. Jeg håber at min præstation bliver lagt mærke til og at jeg kan sikre en plads på holdet. Det vil være en kæmpe oplevelse at spille EM på hjemmebane, fortæller Peter Launer Bæk, som må vente med at fejre sejren, da der venter en eksamen i morgen.

Hos damerne gik sejren til Henriette Nielsen fra Sorø Golfklub. Sejren blev sikret på 18. hul, hvor Henriette efter et godt put kunne sikre sig sit første DM i Hulspil.

- Det er superstort. Jeg har arbejdet i lang tid på at vinde en stor turnering, og at det så lykkes at vinde DM, det er simpelthen det største, jeg har prøvet at vinde, fortæller Henriette Nielsen.

For yderlige informationer:

Mikkel Nielsen, Dansk Golf Union, mhe@dgu.org, +45 22 55 89 73

tirsdag 25. juni 2013

Flere nyheder.

 • Hillerød vinder Juniorholdturneringen for tredje gang

  Årets finale af Sportsjournalisterne & Made in Denmarks Juniorholdturnering blev afviklet sammen med ECCO …

 • Juniorer spiller Made in Denmark Pro-Am

  For en lille måneds tid siden leverede Mikkel Schmitt fra Randers (th) og Carl Caspersen fra Ikast to af de be…

 • Kokkedal-dagbog fra Carnoustie

  Mandag den 16/7 tog Simon, Emil og Kasper, Søren Tidmand fra Sportsjournalisternes GK (en forening for alle go…

 • Kokkedal-juniorer i trænerens fodspor

  For andet år i træk blev Juniorholdturneringens finale afviklet sammen med Made in Denmark Qualifier på Skjold…

 • Mollerup-dagbog fra Royal Troon

  I 2015 vandt Mollerup Golf Clubs juniorer Sportsjournalisternes Juniorholdturnering præsenteret af Made in Den…

 • Mollerup fra start til mål

  Med en skarp omgang golf hele weekenden sikrede Mollerup Golf Club sig for første gang sejren i Sportsjournali…

 • Kokkedal-juniorer klar til finale

  Mandag d. 29. juni deltog vores 3 pt. bedste juniorer i den traditionsrige turnering Sportsjournalisterne. En …

 • Golf på højt niveau i Marielyst

  Et hole in one, to tangeringer af herrernes banerekord og en rekordrunde hos kvinderne. Det var golf på aller…

 • Viborg-juniorer klar til St. Andrews

  Inspiration fra højere sted eller ej, så er det en kendsgerning, at de to jyske golfklubber i Viborg og Odder …

Galleri