Mollerup-dagbog fra Royal Troon.

I 2015 vandt Mollerup Golf Clubs juniorer Sportsjournalisternes Juniorholdturnering præsenteret af Made in Denmark - og dermed sikrede de sig billetterne til den enestående førstepræmie, som er en uges tur til The Open Championship den efterfølgende sommer. Her følger en dagbog med deres oplevelser fra ugen på Royal Troon.

Dag 1 – rejsedag

Vi ankom til Scotland mandag eftermiddag. Spændingen stiger – vi glæder os til noget action.

Dag 2 – Ayr Belleisle Golf Club

I dag besøgte vi banen Ayr Belleisle Golf club, som er en meget fornem og meget fin golf club med et gammelt klubhus, som ligner et gods! Drengene vi mødte var meget søde og rare, og de tog godt imod os med morgenkaffe i klubhuset. Den ene af dem er på det skotske landshold og den anden er holdkaptajn for eliteholdet og junior klubmester. Da vi kom havde vi regnet med at spille en svær, åben og meget vindpræget linksbane, som ville sætte vores spil på prøve, men det viste sig, at Belleisle var en meget hyggelig og smuk parkbane inde i en skov.

Til vores overraskelse var der ikke nogen range til at kunne opvarme på, så vi slog et par putts og gik til første tee. De skotske drenge blev lige så overraskede som os, da vi fortalte dem, at alle baner i Danmark har en driving range til træning og opvarmning. De første 9 huller var præget af mange tabte huller og halv skidte slag, så stillingen var 1 op til skotterne. Som vi i Mollerup altid siger til os selv og hinanden er vi bedst til sidst! Ganske rigtigt, kom vi tilbage, og med god golf fra øverste hylde, vandt vi 3/2.

Efter en lækker frokost på Ayr Belleisle, drog vi videre til Royal Troon, for at se hvordan hele setupet for The Open så ud. Det først vi bed mærke i var at vi skulle parkere på en anden bane, som ligger tæt på Royal Troon. Græsset var så fint at man næsten ikke turde at køre på det. Der gik ikke lang tid før vi så nogle af det helt gode spillere. Først på rangen så vi Dustin Johnsen og lidt efter kørte Jordan Spieth lige forbi os i en golfbuggy (Ret vildt).

Vi har fået en teetime på en ny bane i morgen ved Troon, som vi har fået at vide skulle være mega svær og links-agtigt. Den skulle være blandt de 5 sværeste baner i UK. Vi glæder os meget til at se masser af legender på Royal Troon de næste par dage.

Dag 3:

På dag 2 startede vi med at spille den skotske linksbane, som hedder Troon Darley Golf Club. Banen var ekstremt svær selvom vi ikke engang havde den store vind at arbejde med, og med både sol og regn fik vi rullet bolden rundt i en acceptabel score. Efter den gode oplevelse som det var, tog vi igen ud på Royal Troon. Vi fik set en del flere spillere og de danske spillere fik en highfive! 

Dag 4 (Første runde af The Open)

Spændingen var i top i morges da vi spiste morgenmad. Vi var så klar til at komme ud og se noget god golf i det gode vejr, som vi jo slet ikke havde regnet med fra de skotske vejrguder. Da vi kom ud til Royal Troon var der proppet med mennesker og der var en stemning, som man ikke kan finde andre steder. Spillerne var fokuserede og i deres “zone”, så de var klar til at yde deres bedste for at være med i kampen om The Claret Jug. Nogen var måske mere i zonen end andre. Phil Mickelson gik nemlig dagen bedste runde i -8 (bane rekord) og tog en STOR hulkant på sidste hul for at gå den laveste runde nogensinde i The Opens historie – Ny chance imorgen for det!

Medgang og modgang:

En lækker bold at følge som dansker var bolden med Søren Kjeldsen og Lasse Jensen. Der var stor forskel på deres spil idag. Søren kom rundt i -4 og er i top 5. Mindre go var Lasse som desværre kom rundt i +7 og skal gå en lav runde for at klare cuttet imorgen. Vi er alle kæmpe fan af både Søren og især Lasse. Vi er klar til at Støtte danskerne igen imorgen, og hjælpe Lasse med at klare cuttet.  

Sidst på dagen støtte vi lige ind i ham her. En mand som vi blev rigtig glad for at se ved rangen idag, nemlig Ian Poulter

Ian Poulter tager selfie med min telefon

Dag 5 - fredag:

I dag skulle vi meget tidligt op, da danskerne Søren Kjeldsen og Lasse Jensen havde en teetime 07:41, og det var dem, som vi gerne ville følge det meste af dagen. Søren Tidmand fra Sportsjournalisterne havde lavet en aftale med Martin Park, som står for  spillerinterviews, om at vi skulle ind i Mediecenteret og se hvordan det hele foregår.  Vi kom ind og så det sted, hvor alle journalisterne sidder og skriver artikler om The Open til hele verden og vi så det sted, hvor pressekonferencerne bliver holdt både inden, men også efter turneringen.

Efter at vi havde brugt en times tid inde i det store mediecenter, skulle vi ud og se noget mere golf. Denne gang skulle vi ud og se Thorbjørn. Han var desværre en af de mange spillere, hvor banen vandt over spilleren. han misser cuttet med 5 slag. Da Thorbjørn var på hul 14, møder vi Jesper Kjærbye, som gerne ville lave et interview med os, fordi at vi havde vundet Sportsjournalisternes Junior hold tunering.  Det var et interview som blev sendt direkte på Viasat golf. Det var en stor oplevelse at være på direkte tv i Danmark. 

Det har været sjovt og se vejret i dag, det var nemlig et vejr som er rigtigt skotsk, masser af regn og ikke mindst en kraftfuld vind. Det var tydeligt at se på de sene scores. De var nemlig meget dårligere idag end de var i går, hvor der var høj solskind og næsten ingen vind, altså optimale golf forhold, hvilket ikke er ret tit man ser det i Skotland eller bare til The Open generelt.

Vi glæder os helt vildt meget til at komme ud på banen igen i morgen og følge Søren, som var den eneste dasker som klarede cuttet, men til gengæld, ligger han Nr. 3 inden de sidste 2 runder.

Dag 6 - lørdag:

I dag kunne vi sove længe, da vi først skulle se Søren Kjeldsen om eftermiddagen. Vi havde derfor tid til at spise god morgenmad og tage på en hurtig tur ind til Glasgow og se lidt nærmere på byen. 
På Royal Troon var der nu tid til den første finaledag med Kjeldsen i næstsidste bold! Det var stort. Der var kun halvt felt, da den dårligste halvdel jo havde misset cuttet, så de spillere, som mødte til start lørdag var i zonen og vidste at der kun var en vej, nemlig fremad! Det var fedt at se den ene store spiller efter den anden forlade rangen og gå til første tee. Det var lige før at hele top 10 i verdenen havde gået lige forbi os på cirka 1 time.

Efter at vi havde brugt en masse til på at se spillere varme op og skrive autografer, skulle vi nu og se Søren spille sin runde. Han kom lidt skidt fra start, med et par bogeys. Han kom flot tilbage og var -1 efter 7 huller og på det tidspunkt var han Nr. 3. Men så begyndte det lige så stille og smuldre for ham. Mange dårlige slag gør at han er +5 med 4 huller igen. Han kæmper rigtig godt for det og holer 4 gode puts på de sidste 4 huller og ender +4 for dagen og – 3 samlet. Efter lørdag og 3. runde af turneringen skulle der en god runde til fra Kjeldsen for at blande sig blandt de førende. Vi glædede os enormt meget til at mærke stemningen på finaledagen søndag.

Dag 7 - søndag:

Spændingen var i top og vi var klar til at se finale dagen af The Open. Hvem skulle løbe med The Claret Jug? Det lå mellem Phil Mickelson og Henrik Stenson, som første med 1 og Phil. og 5 slag ned til Nr.3. Vores Danske helt Søren skulle ud i 4 sidste bold, sammen med Tony Fianu. Søren kom igen skidt fra start og var +2 efter 5 huller. Skulle det være endnu en hård dag på kontoret for Søren? Heldigvis fik han lavet en god birdie på hul 8. Derefter fik han lavet 11 pars på de sidste 11 huller. Han ender derfor dagen i + 1, hvilket er fint nok, efter hans start. Vi satte os op på hul 18 i rigtig god tid for at få en god plads, tæt på greenen. Det viste sig at være en god ide, da der var mange som havde fået samme ide, som os.

Turens højdepunkt var helt klart at se førebolde på hul 18! At se den sidste bold på 18 green gav gåsehud. At se verdens største golf tunering så tæt på, var ubeskrivelig stort og noget vi aldrig ville glemme. Det begynder at lakke mod enden for de fleste af spillerne, og på tribunen kan vi sidde med wifi og følge med og se hvad kjeldsen laver af score på de forskellige huller. Da Stenson og Mickelson kommer ind på 18. er Stenson i front med 2 slag og alle rundt omkring fairway og green rejser sig op og giver applause. Mickelson putter først og får en par. Det hele var nu overladt til Stenson, som selv kunne bestemmer hvor mange slag han skulle vinde med. Han holer et 5 meter put på sidste for at vinde med 3 slag. Vi har aldrig hørt et så stort bifald før, som han fik d de var færdige. I morgen går turen hjem til DK igen. Turen har været og alle over forventninger 0g det klart største vi har oplevet med golfen nogensinde!

– Hilsen Team Molle i Skotland / Jesper, Mads og William. 

Team Molle

Skrevet af Team Molle (Mads Røddik og William Høybye). Fotos: Team Molle og Søren Tidmand mandag 18. juli 2016

Flere nyheder.

 • Hillerød vinder Juniorholdturneringen for tredje gang

  Årets finale af Sportsjournalisterne & Made in Denmarks Juniorholdturnering blev afviklet sammen med ECCO …

 • Juniorer spiller Made in Denmark Pro-Am

  For en lille måneds tid siden leverede Mikkel Schmitt fra Randers (th) og Carl Caspersen fra Ikast to af de be…

 • Kokkedal-dagbog fra Carnoustie

  Mandag den 16/7 tog Simon, Emil og Kasper, Søren Tidmand fra Sportsjournalisternes GK (en forening for alle go…

 • Kokkedal-juniorer i trænerens fodspor

  For andet år i træk blev Juniorholdturneringens finale afviklet sammen med Made in Denmark Qualifier på Skjold…

 • Mollerup fra start til mål

  Med en skarp omgang golf hele weekenden sikrede Mollerup Golf Club sig for første gang sejren i Sportsjournali…

 • Kokkedal-juniorer klar til finale

  Mandag d. 29. juni deltog vores 3 pt. bedste juniorer i den traditionsrige turnering Sportsjournalisterne. En …

 • Golf på højt niveau i Marielyst

  Et hole in one, to tangeringer af herrernes banerekord og en rekordrunde hos kvinderne. Det var golf på aller…

 • Viborg-juniorer klar til St. Andrews

  Inspiration fra højere sted eller ej, så er det en kendsgerning, at de to jyske golfklubber i Viborg og Odder …

 • Odense Eventyr-talent vinder DM i Hulspil

  Sidste år var Peter Launer Bæk med til at vinde Sportsjournalisternes Golf Klubs Juniorholdturnering sammen me…

Galleri