Kokkedal-juniorer i trænerens fodspor.

For andet år i træk blev Juniorholdturneringens finale afviklet sammen med Made in Denmark Qualifier på Skjoldenæsholms Robert Trent Jones Jr. Course, og det gav de absolut bedst tænkelige omend meget våde betingelser for de 24 juniorer at måle sig med de mange unge danske og udenlandske proer, som til hverdag spiller på Eccotouren.

Og faktisk lykkedes det for én af deltagerne at lægge sig i position til at klare cuttet, hvis ikke det havde været fordi hovedturneringen på grund af flere regn- og tordenafbrydelser i sidste ende blev skåret ned til 36 huller. Dermed måtte Kokkedals Kasper Hooge Steen Berg "nøjes" med en delt 37.-plads efter runder i 71 og 73 slag og par totalt.

Men endnu vigtigere var det at Kasper sammen med holdkammeraterne Josefine Egholm Hende (+11) og Simon Bukrinsky (+12) sikrede Kokkedal den fjerde sejr i Juniorholdturneringens 45 år lange historie. Dermed følger de i fodsporene på deres træner, Nils Rørbæk, som var med på vinderholdet i 1989.

- Jeg husker hvor stort det var for os at vinde turneringen og vide, at vi året efter skulle til The Open for at se alle de store spillere. Dengang betød det næsten endnu mere for os at vinde Juniorholdturneringen end at vinde DM, så jeg ved hvor stor en oplevelse de tre kan glæde sig til, fortæller Rørbæk.

Allerede på førstedagen havde Kokkedal givet et varsel om at de var på jagt. På andendagens afslutningshuller sneg der sig en smule nervøsitet ind, men det viste sig at være jævnt fordelt ud over alle de otte finalehold, og dermed sluttede Kokkedal i +35, 11 slag foran Simon's og 13 foran Helsingør.

Feltets yngste deltager var 13-årige Aksel Bakmand (i midten på billedet ovenfor), der kæmpede bravt med sine ældre medspillere og til slut kunne fejre en flot fjerdeplads sammen med sine holdkammerater fra Randers.

- Det var godt nok en lang oplevelse. Normalt spiller jeg ca. 5400 hjemme i Randers, men her ved det nok nærmere 6000, og det føltes endnu længere når de andre hele tiden ligger foran. Men det gik okay, lød det ydmygt fra unge Aksel, som i de kommende år får mange gode chancer for at revanchere sig og gå efter den attraktive førstepræmie.

Der venter nemlig vinderholdet en tur til golfsportens mest traditionsrige turnering, The 147th Open Championship, som næste sommer afvikles på Carnoustie i Skotland. Kasper, Josefine og Simon kan se frem til en uge i selskab med verdens største stjerner samt en uofficiel match mod et lokalt juniorhold.

Allerede sidste år tilføjede Juniorholdturneringens hovedsponsor Made in Denmark en ekstra gulerod, nemlig et hold i Pro/Am-turneringen inden Made in Denmark, som i år afvikles onsdag 23. august på Himmerland Golf & Country Club. Det specielle er at de tre pladser går til de tre bedste individuelle scores, og dermed er der noget at spille om for samtlige deltagere i turneringen. Ud over Kasper Hooge Steen Berg (par) blev det Søllerøds Jamie Tofte Nielsen (+11) og Helsingørs Anna Høybye Schmidt (+12), der sikrede sig en plads på holdet.

Sportsjournalisternes Golf Klub, DGU og Made in Denmark vil gerne takke alle deltagende hold i årets udgave af Juniorholdturneringen - og vi glæder os til at fortsætte traditionen med Juniorholdturneringen igen i 2018, hvor vi håber på at så mange danske klubber som muligt giver deres juniorer den særlige oplevelse det er, at spille sammen som hold og kæmpe for et fælles mål.

Tekst og fotos: Søren Tidmand mandag 14. august 2017

Flere nyheder.

 • Hillerød vinder Juniorholdturneringen for tredje gang

  Årets finale af Sportsjournalisterne & Made in Denmarks Juniorholdturnering blev afviklet sammen med ECCO …

 • Juniorer spiller Made in Denmark Pro-Am

  For en lille måneds tid siden leverede Mikkel Schmitt fra Randers (th) og Carl Caspersen fra Ikast to af de be…

 • Kokkedal-dagbog fra Carnoustie

  Mandag den 16/7 tog Simon, Emil og Kasper, Søren Tidmand fra Sportsjournalisternes GK (en forening for alle go…

 • Mollerup-dagbog fra Royal Troon

  I 2015 vandt Mollerup Golf Clubs juniorer Sportsjournalisternes Juniorholdturnering præsenteret af Made in Den…

 • Mollerup fra start til mål

  Med en skarp omgang golf hele weekenden sikrede Mollerup Golf Club sig for første gang sejren i Sportsjournali…

 • Kokkedal-juniorer klar til finale

  Mandag d. 29. juni deltog vores 3 pt. bedste juniorer i den traditionsrige turnering Sportsjournalisterne. En …

 • Golf på højt niveau i Marielyst

  Et hole in one, to tangeringer af herrernes banerekord og en rekordrunde hos kvinderne. Det var golf på aller…

 • Viborg-juniorer klar til St. Andrews

  Inspiration fra højere sted eller ej, så er det en kendsgerning, at de to jyske golfklubber i Viborg og Odder …

 • Odense Eventyr-talent vinder DM i Hulspil

  Sidste år var Peter Launer Bæk med til at vinde Sportsjournalisternes Golf Klubs Juniorholdturnering sammen me…

Galleri