Sportsjournalisternes Golf Klub

Kokkedal-dagbog fra Carnoustie.

Mandag den 16/7 tog Simon, Emil og Kasper, Søren Tidmand fra Sportsjournalisternes GK (en forening for alle golfspillende journalister og mediefolk i DK) samt ut til Skotland for at komme over som tilskuere til The Open i Carnoustie, en rejse drengene vandt sidste år, da de blev nr. 1 i Sportsjournalisternes Juniorholdturnering 2017.

Førstedagen blev primært brugt på at komme frem til Stonehaven samt indkvartering i et lille hus ved vandet, og drengene fik trænet samt nået at gå 8 huller på den lokale links bane.

Tirsdag den 17/7 skulle vi rigtig tidligt op, da vi havde fået nys om, at Nicolai Højgaard skulle prøvespille med Thorbjørn Olesen. Mens vi fulgte dem rundt på prøvespillenes 3. dag, stødte flere og flere tilskuere til, og det blev tydeligt, at flere af de helt store spillere var mødt op. På nært hold fik vi bl.a. set D.J, Koepka, Spieth og Tiger. På et tidspunkt fik jeg travlt med at kalde drengene sammen, idet de skulle interviewes af Michael Lermark fra Viasat Golf (se nedenfor).

 

Eftermiddagen og aftenen har vi tilbragt en times kørsel inde i landet fra Carnoustie i Strathmore Golf Centre. Søren havde fået en aftale i stand med klubbens juniorformand Iain og hans kone. De bød på forfriskninger, da vi kom, en turnering med deres scratch league hold samt dejlig middag i klubhuset. De var utrolig søde og meget gæstfrie, det var en virkelig god oplevelse for alle.

Onsdag den 18/7 på prøvespillenes 4. dag kørte vi sydpå mod Carnoustie ad kystvejen. Vi stoppede ved Dunnottar Castle, en fæstning fra middelalderen, der nu ligger i ruiner. Drengene skulle have et kulturelt input af andre dimensioner.

 

I Carnoustie fulgte vi flere spillere rundt bl.a. bolden med Spieth og Thomas, vi var ved putting greenen og rangen og fulgte andre spillere fra nogle af de enorme tilskuer anlæg "Grandstand seats", der er sat op rundt omkring på banen. Vi fik også shoppet "lidt" i "The Shop".

Lidt før kl. 18 ankom vi til Montrose, akkurat nok tid til at drengene kunne nå på rangen, hvilket vil sige man varmer op ved at slå sine slag ind i et net. Montrose er en Championship bane og det er den 5. ældste links bane i Verden. Det var en kæmpe oplevelse at få lov til at spille den.

Torsdag den 19/7 på turneringens 1. dag kørte vi tidligt afsted mod Carnoustie. Det var ikke let at komme op kl. 6, idet to dages 2x18 huller på Carnoustie som tilskuer efterfulgt af 1x18 huller med eget spil sen eftermiddag/aften stadig sad i kroppen. Men Nicolai Højgaard skulle tie ud kl. 7.40, og ham ville vi gerne nå at se, måske ikke fra starten, men næsten da.

Iben Tinning, som er udsendt af Viasat til at dække The Open med særlig fokus på de danske deltagere, trak på et tidspunkt drengene til side og interviewede dem om deres oplevelser herovre. Alt imens vi fulgte Nicolai hørtes brøl og klapsalver fra forskellige kanter af Carnoustie. Uden sammenligning var dog, da Tiger lagde ud med en birdie på 1. og senere en på 5.  Senere fulgte vi Thorbjørn, Rory og Leishman's bold. Flere og flere mennesker kom til, og de spillede rigtig god og underholdende golf.

Fredag den 20/7 kom regnen til Carnoustie. Efter fire dage med strålende solskinsvejr og temperaturer først i tyverne skulle vi nu iføre os regntøj og paraplyer. Til en start lignede det heldagsregn, men solen kom heldigvis retur ved 16 tiden. Om formiddagen fulgte vi Thorbjørn og Rory's bold. Det var rigtig god golf, vi så, trods vejret. Der var utrolig mange tilskuere, der fulgte bolden, og ind imellem var det svært at se dem på greenen, hvis man ikke lige var der i god tid.

Ved middagstid havde Søren fået en aftale i stand med Martin Park fra Mediecenteret. Han er ansvarlig for afholdelse af interviews af spillerne før og efter runderne. Han er en meget travl mand. Vi har i et par dage haft aftaler med ham, men nu lykkedes det endelig. Mens vi blev vist rundt, kom McIlroy lige forbi, hvilket selvfølgelig blev et tilløbsstykke.

Herefter gik vi direkte til 1. Tee, da Nicolai Højgaard skulle spille. Det har været så spændende at følge ham i flere dage nu. Han er en super talentfuld 17 årig ung golfspiller fra Gyttegård (det er hans tvillingebror Rasmus også), som Kasper, Simon og Emil kender rigtig godt i forvejen fra turneringer rundt i DK. Han spillede god golf - særlig 1. runde i går, men desværre efter runden i dag, rækker det ikke til at gå videre. Det har været en super god oplevelse at gå rundt og følge ham sammen med hans familie og andre danskere.

Lørdag den 21/7 "Moving Day"
I dag sov vi længe, hvilket var tiltrængt. På en lille gåtur rundt i byen efter morgenmaden, kom vi forbi en lille lokal kirke, hvor der netop blev afholdt bryllup. Senere lød der sækkepibemusik ud over byen. Stonehaven er et lille fiskerleje, der ligger i Aberdeenshire på Skotlands nordøstlige kyst. Vi har været så heldige at komme til at bo i et hus, der ligger lige ved havet.

På vej ned til Carnoustie gjorde vi holdt ved Arbroath Golf Links, da drengene gerne ville træne. Her har de en driving range, hvilket ikke ses på særlig mange links baner i området. Da vi kom frem til Carnoustie fulgte vi for det meste Thorbjørn og Fowler rundt, men flere gange "krydsede vores vej" andre spændende matcher, som vi også måtte følge. F.eks. Tigers og Spieth's. Familien Højgaard, mor, far, Rasmus samt Nicolai, der ikke havde klaret cuttet, fulgte også Thorbjørns bold.

Søndag den 22/7 Finaledagen
Endnu en dag, hvor vi stod tidligt op. Denne gang fordi vi havde meget på programmet, da vi skal rejse hjem til DK mandag morgen. Efter morgenmaden spillede vi Arbrouth Links bane. Vi blev "klemt ind", da søndag normalt er reserveret til de lokale. Drengene gik i bold sammen, og der var meget på spil. Den der tabte skulle sidde i midten på bagsædet i bilen, nr. 2 på den næstbedste plads bag førersædet og vinderen fik pladsen bag undertegnede, hvor der er bedst plads til benene, når vi skal afsted fra Stonehaven kl. 2.15 mod Edinburgh lufthavn. Søren og jeg gik i bold med en af de lokale. Arbrouth er en fin og smuk bane, men dens stand og længde, kan slet ikke måle sig med Montrose, som drengene spillede onsdag aften.

Vi nåede Carnoustie, da Thorbjørn var kommet til 6. hul. Han havde fået en super start. Der var ikke ligeså mange mennesker, der fulgte ham som i går,  hvilket gjorde det lidt lettere at se det hele. Vi gik igen lidt frem og tilbage imellem boldene, da alle de store var ude, og de skulle også ses. Efter Thorbjørn var færdig forsøgte nogle af os at komme op i Grandstand 18, men forgæves. Det var derimod muligt at komme op i 16 og herfra kunne man se hele hul 16, opad 17 samt hele 18. Ved storskærmen på pladsen ved madboderne og ølteltene var der godt gang i den. Særligt efter at Tigers bold var færdig og alle amerikanerne var kommet til. Det mindede meget om at være til festival. Vi fulgte præmieoverrækkelsen, hørte Molinaris' takketale og kørte hjem for at pakke.

Det har været en uforglemmelig, fantastisk, hyggelig, oplevelsesrig, sjov og inspirerende tur, vi har været på, og vi kommer gerne igen. Tak til Søren Tidmand og Sportsjournalisternes GK for den utrolig flotte præmie.

Tekst: Lene Hooge Steen Berg. Fotos: Søren Tidmand lørdag 28. juli 2018

Flere nyheder.

 • Hillerød vinder Juniorholdturneringen for tredje gang

  Årets finale af Sportsjournalisterne & Made in Denmarks Juniorholdturnering blev afviklet sammen med ECCO …

 • Juniorer spiller Made in Denmark Pro-Am

  For en lille måneds tid siden leverede Mikkel Schmitt fra Randers (th) og Carl Caspersen fra Ikast to af de be…

 • Kokkedal-juniorer i trænerens fodspor

  For andet år i træk blev Juniorholdturneringens finale afviklet sammen med Made in Denmark Qualifier på Skjold…

 • Mollerup-dagbog fra Royal Troon

  I 2015 vandt Mollerup Golf Clubs juniorer Sportsjournalisternes Juniorholdturnering præsenteret af Made in Den…

 • Mollerup fra start til mål

  Med en skarp omgang golf hele weekenden sikrede Mollerup Golf Club sig for første gang sejren i Sportsjournali…

 • Kokkedal-juniorer klar til finale

  Mandag d. 29. juni deltog vores 3 pt. bedste juniorer i den traditionsrige turnering Sportsjournalisterne. En …

 • Golf på højt niveau i Marielyst

  Et hole in one, to tangeringer af herrernes banerekord og en rekordrunde hos kvinderne. Det var golf på aller…

 • Viborg-juniorer klar til St. Andrews

  Inspiration fra højere sted eller ej, så er det en kendsgerning, at de to jyske golfklubber i Viborg og Odder …

 • Odense Eventyr-talent vinder DM i Hulspil

  Sidste år var Peter Launer Bæk med til at vinde Sportsjournalisternes Golf Klubs Juniorholdturnering sammen me…

Galleri